m

za večjo mobilnost

Gibljivost je sposobnost naših sklepov in mišic, da se svobodno in enostavno gibljejo skozi celoten obseg gibanja. Ohranjanje dobre mobilnosti je pomembno iz več razlogov. Večja mobilnost precej zmanjšuje možnost za nastanek poškodb, pomaga pri izboljšanju drže telesa ter pomaga pri izboljšanem ravnotežju in stabilnosti. 

Dobra gibljivost lahko pomaga zmanjšati tudi bolečino in togost v naših sklepih in mišicah, izboljšati naše splošno udobje in zmanjšati tveganje za kronične bolečine. 

Na sploh lahko rečemo, da je ohranjanje dobre mobilnosti pomemben vidik splošnega zdravja in dobrega počutja. Vključitev rednih vaj za mobilnost in raztezanje v našo rutino nam lahko pomaga ohraniti dobro mobilnost in preprečiti poškodbe in kronične bolečine.

Vaje za izboljšanje mobilnosti?

Vaj, s katerimi si lahko pomagamo k boljši mobilnosti, je kar nekaj. Med njih lahko vsekakor umestimo naslednje.

Dinamično raztezanje: Dinamično raztezanje vključuje izvajanje raztezkov med premikanjem skozi obseg gibanja. To lahko pomaga izboljšati mobilnost s povečanjem pretoka krvi v mišice in sklepe, izboljšuje pa tudi prožnost vlaken. Primeri dinamičnega raztezanja vključujejo izpadne korake pri hoji, zamahe z nogami in kroge z rokami.

Raztezanje na valjčku: razteg s pomočjo valjčka vključuje uporabo penastega valja za pritisk na napete ali boleče mišice, kar pomaga sprostiti napetost in izboljšati gibljivost. To je lahko še posebej koristno za področja, kot so hrbet, boki in noge.

Joga: Joga je oblika vadbe, ki vključuje držanje položajev in premikanje skozi tokove, ki lahko pomagajo izboljšati mobilnost in prožnost telesa. Pomaga lahko tudi pri zmanjševanju stresa in izboljšanju splošnega počutja.

Vaje za mobilnost: Vaje za mobilnost so vaje, ki so posebej zasnovane za izboljšanje mobilnosti in prožnosti na določenih delih telesa. Primeri vaj za mobilnost vključujejo odpiranje kolkov, zasuke hrbtenice in raztezanje ramen.

Pomembno je, da se pred začetkom izvajanja vaj za mobilnost zavedamo, da je najbolje, da začnemo počasi in sčasoma postopoma povečujemo intenzivnost in trajanje vaj. Poleg tega je pomembno poskrbeti za pravilno tehniko izvajanja vaj, da se izognemo poškodbam in povečamo koristi vadbe. 

Zapri
Delovni čas

Ponedeljek – Petek:
07:00 – 21:00

Sobota:
07:00 – 16:00

 

Povežimo se
About

Pridobi 10 % na nakup enega treninga ali 20 % popust na paket treningov!

[mailerlite_form form_id=1]

sl_SISlovenian