m

za čisto moč

Vaje za moč so zagotovo med pomembnejšimi za naše zdravje in dobro počutje. Da ostanemo mobili, močni in aktivni je namreč izjemno pomembno, da skrbimo za zdravje in dobro kondicijo naših mišic, pa tudi sklepov in kosti. Močne mišice nam omogočajo lažje in kvalitetnejše gibanje. To nam lahko pomaga ohranjati samostojnost in enostavnejše opravljanje vsakodnevnih aktivnosti. Dobro pripravljene in trenirane mišice nam pomagajo izboljšati ravnotežje in stabilnost ter zmanjšajo tveganje padcev in poškodb.

Mišice uvrščamo med presnovno tkivo, kar pomeni, da kurijo kalorije tudi v mirovanju. Več kot imamo mišične mase, več kalorij porabimo, kar nam prav tako lahko pomaga pri ohranjanju zdrave telesne teže.

Poleg vsega naštetega, pa je dokazano tudi, da redna vadba in trening moči zmanjšujeta tveganje za kronične bolezni, kot so diabetes, bolezni srca in nekatere vrste raka.

Kako nam pri zdravju mišic pomagajo vaje za moč?

Povečana mišična masa: Vaje z upornostjo, kot je na primer dvigovanje uteži ali vaje z elastiko, nam pomagajo pri izgradnji mišične mase.

Izboljšana mišična vzdržljivost: redna vadba za moč nam pomaga izboljšati vzdržljivost mišic, kar nam omogoča, da dlje časa opravljamo fizične naloge, ne da bi se počutili utrujene.

Povečana gostota kosti: vaje za moč, nam pomagajo povečati tudi gostoto kosti, zmanjšajo tveganje za osteoporozo in izboljšajo splošno moč telesa.

Zmanjšano tveganje za poškodbe: tako kot redna kardio vadba tudi redna vadba za moč  pomaga okrepiti mišice ter izboljšati ravnotežje in koordinacijo, kar zmanjša tveganje za padce in druge poškodbe.

Pilates: Pilates nizkointenzivna oblika vadbe, ki se osredotoča na krepitev moči in izboljšanje prožnosti, ravnotežja in koordinacije. Lahko je še posebej koristna za izboljšanje gibljivosti jedra in spodnjega dela telesa.

Zapri
Delovni čas

Ponedeljek – Petek:
07:00 – 21:00

Sobota:
07:00 – 16:00

 

Povežimo se
About

Pridobi 10 % na nakup enega treninga ali 20 % popust na paket treningov!

[mailerlite_form form_id=1]

sl_SISlovenian